TBS Katowice - Osiedle Bulwary Rawy Strona Główna TBS Katowice - Osiedle Bulwary Rawy
Forum TBS Katowice osiedle "Bulwary Rawy" dzielnica Zawodzie w Katowicach

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Koniecznie powiadom swojego sąsiada o tej stronie...


Poprzedni temat «» Następny temat
Rozliczenie ciepłej wody i CO
Autor Wiadomość
adminek 
Administrator


Etap Osiedla: II / III
Dołączył: 05 Sty 2008
Posty: 297
Wysłany: 2008-01-11, 21:51   Rozliczenie ciepłej wody i CO

Tutaj przy logotermach widze ?e jest 1 licznik z wody - tzn tylko z zimnej wody... bo CO i ciepla woda maja wsp?lny licznik w KG - ciekawe jak to wyjdzie na rozliczeniu... mianowicie jak du?y b?dzie rachunek... i czy taniej wychodzi mie? ciep?? wode "z sieci" czy z logotermy mieszkaniowej...
_________________
Służba Cywilna - Portal Oraz Forum Pracowników
http://www.sluzba-cywilna.pl/

... Dla Niektórych Mądre Nie Znaczy Dobre ...
Ostatnio zmieniony przez Eve 2009-09-11, 17:00, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
arczi 

Etap Osiedla: II / III
Wiek: 43
Dołączył: 09 Sty 2008
Posty: 169
Skąd: 6A, Katowice
Wysłany: 2008-01-11, 21:53   

Mo?e z 2a ktos ju? wie, zapewne tanio nie jest za wygod? trzeba p?aci?, choc jako? nie rozumiem ciep?a wodo i C.O na jednym liczniku ?
 
 
     
adminek 
Administrator


Etap Osiedla: II / III
Dołączył: 05 Sty 2008
Posty: 297
Wysłany: 2008-01-11, 21:57   

Tak bo licz? za "ciep?o" kt?re dostarczaj? do ogrzania wody ciep?ej i wody do kaloryfer?w - w logotermie... natomiast nie rozumiem jaka to wygoda?
_________________
Służba Cywilna - Portal Oraz Forum Pracowników
http://www.sluzba-cywilna.pl/

... Dla Niektórych Mądre Nie Znaczy Dobre ...
 
     
arczi 

Etap Osiedla: II / III
Wiek: 43
Dołączył: 09 Sty 2008
Posty: 169
Skąd: 6A, Katowice
Wysłany: 2008-01-11, 22:00   

Wygoda bo odkr?casz kurek i leci ciep?a, powinna bo dzisiaj ca?e rano nie bylo, ja tam gdzie mieszka?em mia?em tzw. przep?ywowy podgrzewacz wody niby te? zawsze ciep?a p?aci?em s?ono za pr?d chyba wi?cej niz za ta ciep?? wod? tutaj.
 
 
     
adminek 
Administrator


Etap Osiedla: II / III
Dołączył: 05 Sty 2008
Posty: 297
Wysłany: 2008-01-11, 22:05   

A na Saint Etienne te? masz zawsze ciep?? z kranu - bez logotermy - i woda zawsze jest na max gor?ca...
_________________
Służba Cywilna - Portal Oraz Forum Pracowników
http://www.sluzba-cywilna.pl/

... Dla Niektórych Mądre Nie Znaczy Dobre ...
 
     
arczi 

Etap Osiedla: II / III
Wiek: 43
Dołączył: 09 Sty 2008
Posty: 169
Skąd: 6A, Katowice
Wysłany: 2008-01-11, 22:07   

Teraz juz rozumiem co chciale? powiedziec chodzilo o sama logoterme podobno to bardzo oszcz?dne wykorzystuje jakie? obiegi powrotne zamkni?te itp.
 
 
     
adminek 
Administrator


Etap Osiedla: II / III
Dołączył: 05 Sty 2008
Posty: 297
Wysłany: 2008-01-11, 22:09   

Ciekawe jak wyjdzie w praniu - bo ciep?a woda to czasami jest - a bez logotermy by?a zawsze...
_________________
Służba Cywilna - Portal Oraz Forum Pracowników
http://www.sluzba-cywilna.pl/

... Dla Niektórych Mądre Nie Znaczy Dobre ...
 
     
MMA 


Dołączył: 09 Sty 2008
Posty: 69
Skąd: się tu wziąłem
Wysłany: 2008-01-11, 22:30   

Ludzie spokojnie, pod koniec roku mieli?my nadp?ate za czynsz (g??wnie chodzi o wode) ok.150z?. Gorzej z pr?dem :-/
_________________
PERSONA NON GRATA
 
     
PatricuS 

Dołączył: 12 Sty 2008
Posty: 2
Skąd: Bulvarre_de_la_Rava
Wysłany: 2008-01-12, 16:13   

hello :)
...ja mam gniazdko 55m2 (NASZ T?CZOWY DOMEK) i juz roku tutaj siedze z kobietka :) a wyglada to tak...

czynsz: 719,77
zu?ycie wody: do 5m3 / miesi?c
energia: 30kWh/tygodniowo (oko?o 35z? - miesi?c)
logoterma: 6J (1J = oko?o 70z?) -

_______________________________________________________

...cz?owiek sie normalnie k?pi? ,gotuje obiadki ,piecze ciasta ,?wieci ?wiat?o i cyka na kompie :) (?yje) , aha no i za wode mia?em zwrot 450z? + za logo bedzie jakies 600 z? !


hmmmm. Pozdro.
 
     
NeO 
Gospodarz budynku


Etap Osiedla: III
Wiek: 35
Dołączył: 13 Sty 2008
Posty: 89
Skąd: 6B Katowice
Wysłany: 2008-01-13, 18:38   

logotermy daja ta przewage ze jak PEC(przedsiebiorstwo energetyki cieplnej) np na saintetienne zakreci cieplo w wyminikowni to odkrecajac kaloryfery juz nie grzeja a logoterma mozna grzac caly rok np jezeli w miesiacu kwietniu temp na dworze bedzie wieksza niz 17C to automatyka przymknie i jka ktos jest zmarzluch to bedize mila chlodno w logotermie takie cos nie wystepuje bo mieszkaniec okresla kiedy cieplo ma lecic do mieszkania a kiedy nie
 
     
arczi 

Etap Osiedla: II / III
Wiek: 43
Dołączył: 09 Sty 2008
Posty: 169
Skąd: 6A, Katowice
Wysłany: 2008-01-13, 19:45   

Cos mi tu nie pasuje z tym co piszesz ostatnio jak kilka dni z rz?du nie by?o ciep?ej wody, by? u mnie fachowiec i stwierdzi? ?e to wina PEC bo jakis piec si? studzi i pewno ?le godzin? studzenia na automacie ustawili, wi?c co? tu jest nie tak jeste?my uzale?nieni od PEC czy nie ?
 
 
     
NeO 
Gospodarz budynku


Etap Osiedla: III
Wiek: 35
Dołączył: 13 Sty 2008
Posty: 89
Skąd: 6B Katowice
Wysłany: 2008-01-13, 23:00   

teoretycznie tak bo jak sie zepsuje wezel cieplny ktory jest u nas w piwnicy to nie bedzie mial nikt ciepla ale PEC podaje cieplo na bud caly rok bo mamy ciepla wode z centralnego roznica polega na tym ze jezeli wezel byl bez logoterm czyli np tak jak maja na saintetienne to caly blok jest uzalezniony od temp na zew poniewaz jak lrobi sie cieplo to automatyka przymyka wezel cieplny w piwnicy i automatycznie wszystkim mieszkancom calego bloku u nas tego nie ma bo kazdy steruje sobie z domu tym malym komputerkiem jezeli ktos chce zobaczyc na czym to polega zapraszam wieczorem moge pokazac jak to wyglada u nas na bloku i wytlumaczyc :-)
 
     
arczi 

Etap Osiedla: II / III
Wiek: 43
Dołączył: 09 Sty 2008
Posty: 169
Skąd: 6A, Katowice
Wysłany: 2008-01-13, 23:10   

Jak chcesz pokaza? w piwinicy lub co? wi?cej ch?tnie zobacze natomiast sterowniki w domu nie dzia?aja, mo?e masz juz jakis cynk kiedy przyjd? za?o?yc odpowiednie zawory i zsynchronizuja ze sterownikami, w domu.
 
 
     
NeO 
Gospodarz budynku


Etap Osiedla: III
Wiek: 35
Dołączył: 13 Sty 2008
Posty: 89
Skąd: 6B Katowice
Wysłany: 2008-01-14, 00:11   

ciekawe bo u nas dziala na b ale jutro zaiwsna kartki ze 17 stycznia czwartek odbedzie sie kalibracja i regulacja logoterm w godz od 13-17
 
     
arczi 

Etap Osiedla: II / III
Wiek: 43
Dołączył: 09 Sty 2008
Posty: 169
Skąd: 6A, Katowice
Wysłany: 2008-01-14, 09:11   

R??ne s? te informacje pan kt?ry u mnie by? m?wi ?e nie mo?e dzia??c bo brakuje jakis elektrozawor?w w logotermie, ale mam s?siada kt?ry twierdzi ?e mu dzia?a a wiem ?e jemu na 100 % nie dzia?a, ?atwo sie przeciez o tym przekona? da? sterownik na tryb nocny odkr?cic grzejnik na max jak zacznie grza? to wiadomo ?e nie dzia?a. Co do usterek zaraz pisze priv do Ciebie z usterka i czekam juz na tych pan?w bo b?de w domu napewno.
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group

• POLECAMY FORUM INTERNETOWE Osiedle Sławka - Katowice
Warszawa - Sushi dowóz DOSTAWA
Restauracja Sushi Warszawa Ochota
Służba Cywilna - Portal oraz Forum Pracowników
Klub Fiat 500 - Polska Strefa FIATA 500

Fryzjer Katowice Zawodzie

Kurs Prawo Jazdy kat. B - Katowice
Kwiaciarnia Katowice Rajski Ptak
Pozycjonowanie stron WWW
SUSHI Pruszków Restauracja
Strona wygenerowana w 0,01 sekundy. Zapytań do SQL: 12